Wijnen Gusseme

Toen Marnix in 1988 vertelde dat hij wou wijn maken en daarvoor zijn druiven zelf ging kweken, verklaarde de plaatselijke bevolking hem voor gek. Hij stond toen aan de wieg van de wijnbouw in België. Zovele jaren later krijgt hij zijn grote gelijk. Met zijn kleine wijngaard, die er eerst stond voor hij zijn huis liet bouwen, oogst hij nu resistente druiven voor zijn witte en rode wijn. De plukdag wordt nauwlettend bepaald zodat een optimaal sap kan bekomen worden. Deze éénmanszaak is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby.

Voor het maken van de witte wijn wordt het sap van de Johaniter gebruikt. De druif is verwant met de Riesling en smaakt naar appel, ananas en ruikt naar boenwas. Deze resistente soort is vrij goed bestand tegen schimmels. De pluk gebeurt in de eerste helft van oktober. Door het ontritsen en schilweking wordt de kwaliteit van het product gunstig beïnvloed. De smaak is hierdoor de grote winnaar.

Voor de rode wijn wordt de Regent druif gebruikt. Het procedé is vergelijkbaar met het maken van witte wijn. Het gistingsproces duurt zes dagen en de most wordt geperst. Deze artisanale methodes leveren een uniek smaakpalet op.

Contact

ADRES Veldstraat 44, 9630 Zwalm
TEL 0476 42 44 68
MAIL Marnix@gusseme.be
SITE www.gusseme.be

Volg ons!

Openingsuren

Wij doen niet aan thuisverkoop.
U kan de wijnen uiteraard wel steeds bestellen, neem een kijkje op de webshop van Vlapas.

© Copyright 2019 - VLAPAS cvba