Brouwerij Smisje

Deze voormalige limonadefabriek werd in 1995 door Bruggeling Johan Brandt omgetoverd tot artisanale brouwerij. Hier heeft het bier nog tijd om bier te worden. De waterkwaliteit wordt hier nauwlettend in het oog gehouden en is essentieel voor een lekker biertje. Naast mout, hop en gist is water het belangrijkste ingrediënt. Negentig percent van het mengsel bestaat namelijk uit bronwater. ‘Hoe langer is brouw hoe dommer ik word’. Met deze uitspraak wil Johan duidelijk maken dat het brouwen van bier heel wat metier vergt.

De brouwerij heeft drie ambachtelijke biertje: Smisje Blond, Smisje Bruin en Smisje Extra. Het bronwater wordt er gemengd met mineraalwater om een optimale kwaliteit te garanderen. De tijd tussen het brouwen en het drinken is zowat drie maanden. Voor Smisje Extra wordt een speciaal procedé gevolgd. Aan het mengsel worden hopbloemen toegevoegd. Dit noemt drooghoppen en dat zorgt voor een unieke smaak.

Contact

ADRES Driesleutelstraat 1, 9700 Mater
TEL 0475 36 44 89
MAIL smisje@pandora.be
SITE www.smisje.be

Volg ons!

Openingsuren

De brouwerij en bijhorend cafeetje zijn te bezoeken na afspraak.

© Copyright 2019 - VLAPAS cvba